Privé wandelreis Rota Vicentina

 1. Portugal
 2. Alentejo
 3. Vila Nova de Milfontes
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • Wandelreis Rota Vicentina
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • 15 foto's
 • Actieve vakantie
 • Rondreis

Een schitterende individuele wandelreis. De Rota Vicentina is een lange-afstand-wandelpad van ca. 350 kilometer langs de adembenemend mooie kust van het beschermde natuurgebied in de zuidwestelijke Alentejo en de Costa Vicentina/Algarve. Het is een ruige Atlantische kuststrook met schitterende en door toeristen nog onontdekte zandstranden in door steile kliffen omzoomde baaien bij authentieke plaa

8 daags programma
 1. Dag 1 - Vlucht naar Faro en transfer naar Vila Nova de Milfontes
 2. Dag 2 - Porto Covo-Vila Nova de Milfontes (ca. 20 km, pittig)
 3. Volledig 8 daags programma

Over Privé wandelreis Rota Vicentina

Algemeen
Een schitterende individuele wandelreis.

De Rota Vicentina is een lange-afstand-wandelpad van ca. 350 kilometer langs de adembenemend mooie kust van het beschermde natuurgebied in de zuidwestelijke Alentejo en de Costa Vicentina/Algarve. Het is een ruige Atlantische kuststrook met schitterende en door toeristen nog onontdekte zandstranden in door steile kliffen omzoomde baaien bij authentieke plaatsen als Porto Covo, Vila Nova de Milfontes en Zambujeira do Mar.

De trotse en ietwat melancholieke bevolking zal je onderweg gastvrij welkom heten en je graag wegwijs maken. En als het om eten en drinken gaat, zul je ook niets tekort komen.

De lokale Alentejo keuken kent veel traditionele specialiteiten: varkensvlees (“porco preto”), wild, talrijke brood- en kaassoorten, olijfolie, wijnen en natuurlijk verse vis (“bacalhau”) langs de kust. En zoals in de Alentejo gebruikelijk worden de borden flink vol geschept.

De gehele route voert van Santiago de Cacem tot aan Cabo Sao Vicente bij Sagres, het meest zuidwestelijke punt van Europa. Met een wandelkaart en Engelstalige routebeschrijving wandel je op eigen gelegenheid in een week één van de mooiste trajecten van dit pad, van Porto Covo tot aan Carrapateira. De afstanden variëren van een kleine 10 kilometer tot 22 kilometer per dag. Zo hou je nog genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Je wandelt van hotel naar hotel (soms is een korte transfer noodzakelijk en inbegrepen). Je bagage wordt elke dag naar het volgende hotel gebracht, dus je loopt heerlijk ontspannen met alleen dag bepakking.

Vluchtinformatie
Je vliegt naar Faro en v.v.
Goed om te weten
De minimum deelname voor deze reis is 2 personen. Indien je toch alleen wilt reizen is de prijs op aanvraag.
Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Portugal op deze website. Hiervoor kun je via e-mail of telefonisch contact opnemen met onze reserveringsafdeling.
Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
Wil je een afwijkend programma? Een ander hotel? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Keuze te over. Wij helpen je graag bij het helemaal op maat samenstellen van je eigen Portugal reis.
Inclusief
•Retourvlucht Faro
•Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
•7 overnachtingen in genoemde eenvoudige hotels (hotel Tivoli in Lagos 4*) o.b.v. logies/ontbijt
•Aankomst- en vertrektransfer
•Overige transfers zoals genoemd in het programma
•Dagelijks bagagevervoer naar het eerstvolgende hotel
•Wandelkaart en Engelstalige routebeschrijving
•Diensten van onze lokale agent in Portugal
Exclusief
•Lokale toeristenbelasting (variërend van gratis tot € 2 per persoon per nacht) in Lissabon, Porto, Cascais, Obidos, Ericeira, Braga, Sintra, Portimao en Faro
•Overige maaltijden
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis- en/of annuleringsverzekering
•Bijdrage Calamiteitenfonds
•Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
•Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

 1. Dag 1 - Vlucht naar Faro en transfer naar Vila Nova de Milfontes
  Transfer naar hotel Casa do Adro in Vila Nova de Milfontes.
 2. Dag 2 - Porto Covo-Vila Nova de Milfontes (ca. 20 km, pittig)
  De eerste dag van je wandelweek loop je (na een transfer naar Porto Covo) over een visserspad langs duinen en van strand naar strand: Ilha do Pesseguiro, Aivados en Malhao, afgewisseld door kleine verstilde baaitjes.Overnachting in Vila Nova de Milfontes.
 3. Dag 3 - Vila Nova de Milfontes-Almograve (ca. 15 km, middelzwaar)
  Verder over het visserspad met fantastische uitzichten op Vila Nova de Milfontes en de rivier Mira. Een wat kortere wandeldag. Overnachting in hotel Monte Novo da Longueirain Almograve.
 4. Dag 4: Almograve-Zambujeira do Mar (ca. 22 km, middelzwaar)
  Weer een ander visserspad langs de duinen en over kliffen: roodgekleurde duinen, dennengeur en ooievaars die op de klippen nestelen. een schouwspel om niet snel te vergeten. Overnachting in hotel Hospederia Rosa dos Ventos in Zambujeira do Mar.
 5. Dag 5 - Zambujeira do Mar-Odeceixe (ca. 18 km, middelzwaar)
  Prachtige stranden omzomen de route tot aan Azenha do Mar. Daar tref je een natuurlijke vissershaven aan. Tenslotte arriveer je op het majestueuze uitzichtpunt Ponta em Branco, van waar je een adembenemend uitzicht hebt op het strand van Odeceixe. Overnachting in Casas do Moinho in Odeceixe.
 6. Dag 6 - Odeceixe (ca. 9 km, licht)
  Vandaag wat rustiger aan. Een korte rondwandeling met als eindbestemming het heerlijke duinstrand aan de monding van de rivier de Seixe.
 7. Dag 7 - Carrapateira (ca. 10 km, licht)
  's Morgens word je naar Carrapateira gebracht. De laatste rondwandeling “Pontal da Carrapateira” biedt ook weer prachtige strandgezichten. Na terugkomst in Carrapateira volgt in de namiddag de transfer naar Lagos voor de overnachting in hotel Tivoli.
 8. Dag 8 - Transfer van Lagos naar Faro, terugvlucht
  Vandaag de terugvlucht vanaf Faro. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor nog een paar dagen ontspanning aan het strand.

Locatie

Anderen bekeken ook