Fly-drive De verborgen parels van Sicilië

 1. Italië
 2. Sicilië
 3. Catania
 • marzamemi plein sicilie
 • ragusa sicilie huizen
 • fly-en-drive-de-verborgen-parels-van-sicilie
 • citroen in scicli sicilie
 • zonsondergang lipari
 • 31 foto's

Deze reis laat je kennismaken met een stukje authentiek Sicilië. We gaan niet naar de grote steden maar laat je verrassen door wat de kleinere, minder bekende dorpen en stadjes aan verborgen parels bieden. Bovendien bezoek je 3 van de Eolische eilanden en overnacht je op Lipari. Een bijzondere ontdekkingstocht langs het échte Sicilië. De reis is inclusief vlucht en huurauto. Naar wens aan te passe

daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Catania
 2. Dag 2: Van Milazzo met de boot naar Lipari
 3. Volledig daags programma

Over Fly-drive De verborgen parels van Sicilië

Algemeen
Deze reis laat je kennismaken met een stukje authentiek Sicilië. We gaan niet naar de grote steden maar laat je verrassen door wat de kleinere, minder bekende dorpen en stadjes aan verborgen parels bieden. Bovendien bezoek je 3 van de Eolische eilanden en overnacht je op Lipari. Een bijzondere ontdekkingstocht langs het échte Sicilië.
De reis is inclusief vlucht en huurauto. Naar wens aan te passen met een ander hotel, route of te verlengen met bijvoorbeeld een aantal dagen strand.
Hoogtepunten
Lipari, Panarea en Stromboli
Savoca & Noto: Godfather filmset én UNESCO werelderfgoed
Villa Romana del Tellaro in Marzamemi
Ragusa
Ispica, Scicli en Punta Secca: de karakteristieke setting van Commissaris Montalbano
Chocolade in Modica
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Catania en v.v.
Huurauto
Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto. Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist
Hotels
De reis is gebaseerd op 4-sterrenhotels met ontbijt in het gereserveerde kamertype.
Goed om te weten
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Sicilië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
Wil je een afwijkend programma? Een ander hotel? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Keuze te over. Wij helpen je graag bij het helemaal op maat samenstellen van je eigen fly-drive.
Inclusief
Retourvlucht Catania
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
7 overnachtingen met ontbijt 4-sterrenhotels o.b.v. gereserveerde kamer
Huurauto cat. BB (Volkswagen Polo of vergelijkbaar) van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven
Parking in Milazzo voor 2 nachten
Draagvleugelboot Milazzo-Lipari-Milazzo
Diensten van onze lokale agent op Sicilië
Informatiemateriaal over Sicilië bij aankomst
Exclusief
Overige maaltijden
Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Catania
  Vandaag vlieg je naar Catania en haal je de huurauto op samen met alle benodigde informatie en brochures. De eerste overnachting is in de omgeving van Catania.
 2. Dag 2: Van Milazzo met de boot naar Lipari
  Na je ontbijt rijd je in de richting van Milazzo. Je parkeert je auto in Milazzo en gaat met de boot naar het eiland Lipari; daar dheck je in in je hotel. Langs kleine straatjes kun je lopen richting het haventje van Lipari. Hier is een sfeervol plein met terrasjes en restaurants. De bovenstad van Lipari met de citadel is rustiger en zeer de moeite waard, bovendien heb je hier vandaan een heel mooi uitzicht over Lipari en de haven. Vele archeologische vondsten herinneren hier nog aan de vele veroveringen die op het eiland hebben plaatsgevonden.
 3. Dag 3: Bezoek de eilanden Panarea & Stromboli
  Breng vandaag een bezoekje aan Panarea met een paar stops bij de baaien voor een heerlijke duik in zee. In de middag heb je de tijd om de draagvleugelboot naar Stromboli te nemen en het stadje te bezoeken. Met de boot ga je naar Strombolicchio, een groot rif vlakbij Sciara, de lavastroom. Vanaf de boot zie je de explosie van de Stromboli vulkaan. Laat in de avond keer je terug naar het hotel op Lipari voor je overnachting.
 4. Dag 4: Savoca & Noto
  In de ochtend ga je met de ferry terug naar Milazzo. Je pikt je huurauto weer op en gaat verder richting Messina. Hier bezoek je het kleine stadje Savoca. Dit mooie plaatsje was de filmset van de beroemde film The Godfather van Francis Ford Coppola. Breng een bezoekje aan ‘Bar Vitelli’ waar Michael Corleone voor het eerst zijn geliefde Apollonia ontmoette. Na dit bezoekje rijd je richting Noto: een van de grootste voorbeelden van Barok architectuur, tegenwoordig UNESCO werelderfgoed. Hier blijf je voor je overnachting.
 5. Dag 5: Villa Romana del Tellaro – Marzamemi - Ragusa
  Na het ontbijt kun je de Villa Romana del Tellaro bezoeken. De overblijfselen, die pas in 1971 ontdekt werden, liggen in een vruchtbaar landbouwgebied onder een 17e eeuwse boerderij. De mozaieken, waarschijnlijk werk van Afrikaanse vakmensen, laten scènes zien van zowel Homerus vertellingen als van jachtscènes. Je gaat verder naar het authentieke vissersdorpje Marzamemi met een oud historisch centrum, dat ook vandaag nog steeds haar charmante uitstraling heeft. Een van de belangrijkste gebouwen van het dorp is de oude tonijnfabriek – nog uit de tijd van de Arabieren -waar je lokale tonijnproducten kunt proeven. Oude vissershuisjes leiden naar het pittoreske Piazza Regina Margherita met heerlijke restaurantjes. Je gaat verder naar Ragusa waar je volgende overnachting is.
 6. Dag 6: Ispica -Scicli – Punta Secca
  Vandaag ontdek je het thuisgebied van Commissaris Montalbano. De scènes van deze beroemde serie is de typische Zuid-Siciliaanse sfeer van witte dorpjes met Arabische wijken, barokkerken, historische gebouwen en prachtige villa’s. Maar ook het Sicilië van weide vlaktes, wildlife, wind en lange zandstranden. Je dag met Montalbano begint in Ispica met een bezoekje aan het stadje en de necropolis in de grotten van Ispica. Daarna kun je door naar Scicli, een barokstad in de heuvels waar het fictieve politiebureau van commissaris Montalbano is. In de middag kun je een bezoekje brengen aan het huis van Montalbano in Marinella, aan het strand van Punta Secca, een dorp van de gemeente Santa Croce Camerina. Hierna weer terug naar Ragusa voor je overnachting.
 7. Dag 7: Ragusa en omgeving
  Na je ontbijt bezoek je Ragusa Ibla. Het stadje wordt gedomineerd door de San Giorgio kathedraal, een van de meest beroemde kathedralen van Barok- architect Rosario Gagliardi. In de middag breng je een bezoekje aan Modica. Ook Modica heeft haar eigen specialiteit: chocolade! Terug naar het hotel voor je overnachting.
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Catania
  Na je ontbijt terug naar het vliegveld waar je de auto inlevert en terugvliegt vanaf Catania airport. Kijk terug op een reis naar authentiek Sicilië!

Locatie

Anderen bekeken ook