Privé wandelreis Wonderlijk Puglia, wandelen langs de zuidoostkust

 1. Italië
 2. Puglia
 3. Lecce
 • uitzicht op stadje locorotondo - puglia - italie
 • kaartje wonderlijk puglia, wandelen langs de zuidoostkust
 • otranto in puglia
 • blauwe-meer-puglia-italie
 • otranto in puglia
 • 18 foto's
 • Actieve vakantie
 • Kleinschalig
 • Rondreis

Wandelvakantie in zuid Italië in natuurpark Otranto-Leuca en het Tricase bos is een route vol geschiedenis. De tekenen uit de geschiedenis herinneren ons eraan dat dit gebied de grens was tussen Oost en West. Je loopt langs de prachtige kustroutes van Puglia: Otranto en haar kathedraal, Punta Palascia en de vuurtoren, Cippano met de ruïnes, Tricase met haar kastelen...én dan de zee. De prachtige z

8 daags programma
 1. Dag 1: Welkom in Lecce
 2. Dag 2: Wandelen van Lecce naar Otranto (13 km, 3,5 uur, +55m/-130m)
 3. Volledig 8 daags programma

Over Privé wandelreis Wonderlijk Puglia, wandelen langs de zuidoostkust

Algemeen
Wandelvakantie in zuid Italië in natuurpark Otranto-Leuca en het Tricase bos is een route vol geschiedenis. De tekenen uit de geschiedenis herinneren ons eraan dat dit gebied de grens was tussen Oost en West. Je loopt langs de prachtige kustroutes van Puglia: Otranto en haar kathedraal, Punta Palascia en de vuurtoren, Cippano met de ruïnes, Tricase met haar kastelen...én dan de zee. De prachtige zee van dit hoekje van Italië. Zodra je eindelijk bij Leuca komt, na een stukje van de Via Francigena net als de pelgrims, de romeinse ridders en de rest van Europa onderweg naar Jeruzalem te hebben bewandeld, laat je je betoveren door de schoonheid van de zee. Laat je deze week meenemen door de zachte zeewind en betoverende, warme kleuren van het landschap.
Hoogtepunten
Barokstad Lecce
Dolmens en Menhirs
Otranto
De kust van Otranto tot Leuca
Stukje oude pelgrimroute
Santa Maria di Leuca
Hotels
1 nacht in Lecce (3*** La Bella Lecce, B&B en 4**** Palazzo dei Dondoli)
1 nacht in Otranto (3*** Hotel Albania, 4**** Hotel San Giuseppe)
1 nacht in Uggiano La Chiesa (3*** Masseria Gattamora, 4**** Hotel Mulino a Vento)
1 nacht in Santa Cesarea Terme (3*** Grand hotel Mediterraneo, 4**** Grand hotel Mediterraneo sea view)
1 nacht in Castro (3*** Hotel Euromare, 4****Hotel Panoramico)
1 nacht in Tricase (3*** Hotel Adriatico, 4**** Hotel Callistos)
1 nacht in Leuca (3*** Hotel Terminal, 4**** Villa La Meridiana)
Goed om te weten
De overnachting is in principe in de genoemde hotels. Indien niet beschikbaar worden vergelijkbare hotels geselecteerd.
Moeilijkheidsgraad: overwegend vlakke terreinen met heuvels. Deze reis is geschikt voor ongetrainde wandelaars. De dagelijkse afstand varieert van 7 tot 15 km per dag en je hebt voldoende tijd voor ontspanning en bezoekjes. De wandeltocht is een mooie afwisseling met al het heerlijke eten en de prachtige landschappen die Puglia biedt. Er is ruimte voor culturele bezichtigingen en een heerlijke duik in het helderblauwe water.
Om organisatorische redenen, weersomstandigheden of om overheidswege kan de route gewijzigd worden.
Op dag 1 word je welkom geheten en krijg je een korte uitleg.
Voor noodgevallen is onze lokale agent te bereiken tussen 8.00 en 21.00 uur; zij zullen er alles aan doen om je reis voorspoedig te laten verlopen.
Inclusief
7 nachten verblijf op basis van 3-sterrenhotels met ontbijt of charmante B&B’s en 4-sterenhotels met ontbijt
Welkomstbriefing dag 1
Toegang dag 2
Boottrip dag 7 (1,5 uur)
Privétransfers dag 2 en dag 7
Gedetailleerde routebeschrijving met plattegronden
Bagagetransport van hotel naar hotel
Transfer van en naar het vliegveld op dag 1 en dag 8
Telefoonassistentie van onze lokale agent tussen 8.00 en 21.00 uur

Exclusief
Overige maaltijden en drankjes
Toegang tot musea of fooi
Toeristenbelasting (ca. € 14,- p.p.)
Toeslag indien reis voor 1 persoon € 130,-


 1. Dag 1: Welkom in Lecce
  Je landt op het vliegveld van Brindisi en hebt een transfer naar Lecce. Prachtig barok Lecce biedt naast kunst en cultuur ook veel sfeer en gezellige terrasjes. Check in in je hotel en diner op eigen gelegenheid.
 2. Dag 2: Wandelen van Lecce naar Otranto (13 km, 3,5 uur, +55m/-130m)
  Na het ontbijt brengt een privétransfer je naar de botanische tuin van La Cutura, met zijn verbazingwekkende privécollectie vetplanten uit alle vijf continenten. Vanaf hier begint je wandelvakantie in Puglia, Salento. De route van vandaag roept rituelen en legendes, mythen en heidense culten op met betrekking tot de volkeren die in de loop van de millennia deze landen hebben bewoond en doorkruist. Je wandeling brengt je naar magische plaatsen zoals de grote Massi della Vecchia, het ongelooflijke en afgelegen Hunebed Stabile en de Menhir van San Paolo. Na het kleine stadje Giurdignano bereik je ‘Le Costantine Foundation’, een boerderij die sociale activiteiten promoot, variërend van biodynamische landbouw tot ambachtelijke productie van zeldzame stoffen. Vanaf hier is het een paar kilometer naar de zee en Otranto, de meest zuidelijke stad in het oosten van Italië. Overnachting in Otranto.
 3. Dag 3: Wandelen van Otranto naar Uggiano La Chiesa (14 km, 3,5 uur, +60m/-90m)
  Na het ontbijt ga je op zoek naar de kleine Byzantijnse basiliek van San Pietro, volledig beschilderd met fresco’s, tussen de smalle straatjes en vergelijk je deze met de majestueuze kathedraal van Santa Maria Annunziata. De kathedraal bewaart een van de belangrijkste mozaïeken van Italië, de zogenaamde "Albero della Vita” (boom van het leven), een symbolisch werk dat, net als een antiek boek, legendes en symbolen van middeleeuwse tradities verzamelt. Zodra je Otranto achter je laat loop je langs de prachtige kust. Dompel jezelf onder in de prachtige ongerepte landschappen zoals beschreven door de Italiaanse schrijfster Maria Corti in haar meesterwerk "L'ora di tutti". Bewonder het prachtige maanlandschap van het Blauwe Meer; herinner je het verleden door de ruïnes van de oude abdij van Casole te bespioneren, gelegen aan een oude doorgang en bedevaart voor kruisvaarders en toegewijden aan het Heilige Land. Je kunt de vuurtoren van Palascìa bereiken, het meest oostelijke puntje van Italië - vanaf hier, als de noordenwind hard waait en de lucht helder is, zijn de bergen van Albanië duidelijk zichtbaar (de kust van Albanië ligt op slechts ongeveer 70 km van dit deel van de kust). Zoveel hoogtepunten in een paar kilometer lopen voordat je je accommodatie in de buurt van het dorp Uggiano La Chiesa bereikt, waar je zult overnachten.
 4. Dag 4: Van Uggiano La Chiesa naar Santa Cesarea Terme (12 km, ca. 3 uur, +100m/-80m)
  Vandaag hervat je de wandeling langs de kustpaden van Puglia, in de omgeving van Salento, met de achtergrond van de schilderachtige Saracenentoren van Sant'Emiliano. Als je deze achter je laat, ga je verder op een onverharde weg naar Porto Badisco, een plek die onlosmakelijk verbonden is met de neolithische Grotta dei Cervi. Dan ga je heuvelopwaarts over de Via Appia Sallentina en neem je een onverhard pad dat de kustlijn volgt. Hier haal je het blauw van de zee en het blauw van de lucht soms door elkaar, waardoor het witte Balkangebergte zichtbaar wordt als de noordenwind waait. En tot slot kom je bij Santa Cesarea met zijn thermale baden, een heilige plek voor de Apulische acteur en regisseur Carmelo Bene, die hier zijn dromerige "Nostra Signora dei Turchi" filmde. Overnachting in Santa Cesarea Terme.
 5. Dag 5: Van Santa Cesarea Terme naar Castro (8 km, ca. ,5 uur, +130m/-130m)
  Na een ontspannen ontbijt met de Moorse koepel van Villa Sticchi op de achtergrond, ga je verder met je reis naar het zuiden. Vandaag is het stuk kort, bijna allemaal op onverharde weg en tussen de heuvels. Hier verandert het landschap het hele jaar door voortdurend, van het lentegroen tot het geel van de zomerhitte, waardoor er altijd ruimte overblijft voor welkome glimpen van de zee. Eenmaal in Castro Alta heb je de tijd om na te denken over de overeenkomsten tussen dit dorp en Otranto, of om wat mee te krijgen van de nieuwste sensationele ontdekkingen die de overblijfselen van een tempel gewijd aan de godin Athena hebben blootgelegd. Daarna daal je af naar de kust, voor heerlijke verfrissing in een van de baaien langs de kust. Overnachting in Castro.
 6. Dag 6: Van Castro naar Tricase (15 km, ca. 4 uur, +110m/-30m)
  Vroeg in de ochtend ga je verder voor een kort stukje route langs de kust, de zilte geur van de wilde kruiden is er fascinerend. Dan kun je kiezen tussen een kort, uitdagend en spannend pad over de rotsen of een gemakkelijker pad om de prachtige inham van Acquaviva, een klein strand met een pittoreske jachthaven in de rots. Na een aanbevolen en verfrissende duik in de zee, ga je naar boven tot je het dorp Andrano bereikt met zijn prestigieuze architectonische kasteel Spinola-Caracciolo. Dan door op een mooie weg door de olijfgaarden om Tricase te bereiken, een andere prachtige parel van de Salento-geschiedenis: langs de smalle straatjes en prachtige gebouwen van de oude stad waan je je terug in de tijd, vooral het Palazzo Gallone is indrukwekkend. Overnachting in Tricase.
 7. Dag 7: Van Tricase via Novaglie naar Santa Maria di Leuca (11 km, ca. 3 uur, +150m/-40m)
  De laatste dag van je wandelvakantie. Na het ontbijt brengt een korte privétransfer je naar Marina di Novaglie. Vanaf hier neem je het Cipolliane pad, wandelend langs een adembenemende klif met uitzicht op de zee, met een prachtig uitzicht over de kustlijn en rotsachtige kliffen bezaaid met euphorbia en stekelige peer. Na de Ciolo Canyon ga je verder tussen de olijfbomen, planten en bloemen van de Mediterrane maquis naar het kleine stadje Gagliano del Capo. Het laatste stuk over landwegen loopt langs het einde van de Via Francigena del Sud en brengt je naar het heiligdom van Finibus Terrae in Santa Maria di Leuca. In de middag tijd voor het strand en voor een boottocht naar de zeegrotten langs de kust van Leuca. Overnachting in Leuca.
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Brindisi
  Afhankelijk van je vluchttijd vlieg je vandaag terug vanaf Brindisi. Je hebt een transfer naar het vliegveld. Kijk terug op een fantastische wandeltocht door het verrassende zuiden van Puglia!

Locatie

Anderen bekeken ook