Autorondreis A taste of Bologna, Parma, Modena en Ravenna

 1. Italië
 2. Emilia Romagna
 3. Parma
 • uitzicht provincie forlì
 • eataly Bologna vitrine
 • rondreis-a-taste-of-emiglia-romagna
 • bologna portico
 • parmaham
 • 17 foto's

Deze prachtige culinaire rondreis door Emiglia Romagna brengt je langs dé gastronomische hoogtepunten van deze regio. Je brengt een bezoek aan Parma voor de échte Parmaham, Parmezaanse kaas en lokale wijnen; je ontdekt gastronomisch Bologna in de oude culinaire wijk Quadrilatero met de vele osteria’s én tijdens een dagbezoek aan Eataly, het grootste food park ter wereld in Bologna, waar je zowel k

daags programma
 1. Dag 1: Aankomst in Parma
 2. Dag 2: Tussen Parmezaanse kaas, Parmaham en Lambruscowijn
 3. Volledig daags programma

Over Autorondreis A taste of Bologna, Parma, Modena en Ravenna

Algemeen
Deze prachtige culinaire rondreis door Emiglia Romagna brengt je langs dé gastronomische hoogtepunten van deze regio. Je brengt een bezoek aan Parma voor de échte Parmaham, Parmezaanse kaas en lokale wijnen; je ontdekt gastronomisch Bologna in de oude culinaire wijk Quadrilatero met de vele osteria’s én tijdens een dagbezoek aan Eataly, het grootste food park ter wereld in Bologna, waar je zowel kunt proeven als leren over de bereiding en processen van de vele gerechten en producten. In Modena breng je een bezoek aan het Pavarottimuseum, en vlakbij Forlì leer je in een demo kookles hoe je het beroemde brood ‘piadina’ bereidt. Ook een bezoek aan Ravenna mag natuurlijk niet ontbreken met haar zeer rijke historie en prachtige mozaieken. Geniet van culinair Emiglia Romagna en leer gastronomisch Italië nog beter kennen! Op verzoek is deze reis naar maat aan te passen, neem hiervoor contact met ons op voor een reis op maat.
Hoogtepunten
• Parma voor Parmezaanse kaas, ham en wijn
• Quadrilatero in Bologna
• Balsamico in Modena
• Eataly Bologna
• Demo cooking Piadina
• Historisch Ravenna
Hotels
Je verblijft op basis van Logies en Ontbijt naar jouw keuze in 3-sterrenhotels, 4-sterrenhotels of in boutiquehotels, agriturismo's of villa's
Goed om te weten
Inclusief
7 overnachtingen met ontbijt in de gekozen hotelcategorie; de definitieve hotels krijg je 14 dagen voor vertrek door.
Dag 2: bezoek producent Parmesaanse kaas met proeverij, wijnproeverij, bezoek aan Parmaham producent
Dag 3: Bezoek balsamico-azijnproducent met proeverij
Dag 5: Demo cooking class Piadina maken en proeven
Dag 7: Gratis toegang Eataly
Telefonische assistentie van onze agent ter plaatse

Exclusief
Overige maaltijden
Parking (tenzij aangegeven inclusief bij hotel)
Toegang Pavarotti-museum en Ferrarimuseum
Toeristenbelasting
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
Reserveringskosten

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Emilia Romagna op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Wil je een afwijkend programma? Een ander hotel? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Keuze te over. Wij helpen je graag bij het helemaal op maat samenstellen van je eigen autorondreis.
Inclusief
7 overnachtingen met ontbijt in de gekozen hotelcategorie; de definitieve hotels krijg je 14 dagen voor vertrek door.
Dag 2: bezoek producent Parmesaanse kaas met proeverij, wijnproeverij, bezoek aan Parmaham producent
Dag 3: Bezoek balsamico-azijnproducent met proeverij
Dag 5: Demo cooking class Piadina maken en proeven
Dag 7: Gratis toegang Eataly
Telefonische assistentie van onze agent ter plaatse
Exclusief
Overige maaltijden
Parking (tenzij aangegeven inclusief bij hotel)
Toegang Pavarotti-museum en Ferrarimuseum
Toeristenbelasting
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
Reserveringskosten

 1. Dag 1: Aankomst in Parma
  Aankomst in de omgeving van Parma, inchecken hotel Parma en diner op eigen gelegenheid
 2. Dag 2: Tussen Parmezaanse kaas, Parmaham en Lambruscowijn
  In de ochtend ga je naar een zuivelfabriek waar je het hele proces van de Parmezaanse kaas volgt. Daarna volgt uiteraard een proeverij van Parmigiano. Hierna ga je naar een wijnhuis voor een proeverij van Salame Felino, Culatello di Zibello en een aantal lokale wijnen. Vervolgens ga je door naar de fabriek waar je de meest beroemde ham ter wereld proeft: de Parmaham. Daarna ga je terug naar Parma waar je even door het centrum kunt wandelen en het Farnese theater, de kathedraal en de Baptist kerk een bezoekje kunt brengen. Overnachting in Parma.
 3. Dag 3: Modena en omgeving, Aceto Balsamico en Pavarotti of Ferrari?
  Na je ontbijt ga je richting Modena. Hier kun je het Pavarottimuseum bezoeken met kostuums, foto’s en herinneringen aan de beroemde operazanger, of ga je toch liever naar het Ferrarimuseum? Daarna heb je vrije tijd om het centrum van Modena te bezoeken. In de middag breng je een bezoekje aan een ‘Acetaia’, een producent van Balsamico azijn. Natuurlijk moet je die ook even proeven. Vervolgens door naar Bologna voor de overnachting daar.
 4. Dag 4: Bologna, Quadrilatero, dé culinaire wijk van Bologna
  Vandaag zul je aan de slag moeten in je beste Italiaans! Na het ontbijt loop je door het historisch centrum van Bologna over de markt van de Quadrilatero. Als je hier wat salami, brood en kaas wil kopen voor je lunch zul je je in het Italiaans moeten redden…In deze oude wijk kun je terecht voor verse vis, de mooiste pasta’s en goede kazen. Deze buurt is zeker ook gezellig aan het einde van de middag in een van de vele osteria’s waar je een hapje proeft met een goed glas wijn. Ga zeker ook door de rest van het centrum van Bologna met de vele piazza’s, nauwe straatjes, kerken en de universiteit. Bologna is een heerlijke, levendige stad om te ontdekken. ’s Avonds overnacht je in Bologna. Diner op eigen gelegenheid.
 5. Dag 5: Demo cooking class “Piadina” in de Romagna
  Na het ontbijt ga je richting Forlimpopoli, in het hart van de Romagna. Piadina is het brood van deze regio; het wordt gemaakt met zachte meel, water, zout en varkensvet…Iedereen in de regio Romagna eet dagelijks Piadina brood. Het is ook een heel populaire ‘street food’ geworden. Je krijgt een historische introductie over het brood van Romagna en informatie over de ingrediënten. Je krijgt uitgelegd hoe je het deeg kan maken en te bakken. Uiteraard wordt de Piadina daarna geproefd met Squaquerone di Romagna DOP (een lokale frisse kaas). Overnachting in Bologna.
 6. Dag 6: Mozaïek in Ravenna
  Ravenna is in de gehele geschiedenis vóór de eenwording van Italië een erg belangrijke stad geweest; zo was Ravenna de hoofdstad van het westers Romeinse rijk en hoofdstad van het Ostrogothische rijk. Dankzij de rijke en oude historie heeft Ravenna vele historische gebouwen en meerdere UNESCO werelderfgoed monumenten. De Byzantijnse architectuur en de vele mozaieken zijn een van de best bewaarde herinneringen aan deze periode. In het centrum kun je meerdere kerken en basilieken bezoeken, evenals de indrukwekkende pleinen. Ook de graftombe van de legendarische schrijver Dante Alighieri is hier te bezoeken. Terug naar Bologna voor de overnachting.
 7. Dag 7: Slow food in Bologna: het grootste FOOD PARK in de wereld Eataly
  Na het ontbijt vertrek je richting FICO, dat net buiten Bologna ligt. Hier geniet je een hele dag en kijk je je ogen uit naar typisch Italiaans, gecertificeerd eten en drinken. FICO Eataly World staat te boek als ’s werelds grootste ‘agri-park’; één locatie waar agricultuur, foodproductie, marketing en educatie samenkomen. Het park bestaat uit: -45 eetgelegenheden; van restaurants, trattoria’s, bistro’s, kiosks en street food tot Michelin-sterren maaltijden -40 fabrieken waar je kunt zien hoe de producten gemaakt en bereid worden; van vlees tot pasta en van kaas tot panettoni en truffels -Bijna 100.000 m2 ‘mercato’ met 6 grote markten en een enorme variëteit aan winkeltjes Overnachting in Bologna.
 8. Dag 8: Vertrek vanaf Bologna
  Vandaag ben je alweer aan het einde gekomen van je culinaire ontdekkingstocht door het prachtige Emilia Romagna, na je ontbijt begin je aan je terugreis. Arrivederci!

Locatie

Anderen bekeken ook